🔥SAUSER🔥

Munnvold Habanero

Dette er originalen. Munnvold Habanero ble første gang kokt ihop som Haba Nekro våren 2014, og ble gradvis finjustert før den ble tatt inn i pizzavarmen til Peloton i Oslo i januar 2016. Kokken Vold jobba i noen måneder med å lage pizza på Peloton, og brukte samtidig kjøkkenet til å lage saus. Munnvold Habanero ble etter hvert husets egen flammesaus.

Munnvold Hot Chipotle 2024 er en anelse hottere enn 2018-versjonen, men den er fortsatt røykfylt og med et hint av lime og sjokolade. Og nydelig stout fra Gamlebyen Øl & Fritid. Hot Chipotle funker utmerket til å marinere kjøtt, lage chipotlemajo, dipper eller hva det måtte være. Og selvfølgelig i din neste Bloody Mary. Det gjør Kampen Bistro og flere barer i Oslo.

Munnvold Yuzu ble introdusert på Nordic Sushi Cup i 2020 og ble brukt av japanske sushi-kokker i konkurransen.

Bl.a Michelin-kokk og verdensmester i sushi Vladimir Pak. Sausen er essensen av yuzu; syrlig og frisk, og med fermentert Scotch Bonnet.

Satansaus passer til absolutt alt og er Munnvolds hotte ketchup, kan man si. Ha den på pizza, burgere, toast, taco og alt Fanden måtte lokke deg til stupet med. Satansaus er et samarbeid med metalsjappa Vaterland i Oslo, spør etter den når du bestiller en slafsete pizza der. Eller bestill en flaske og ha den på grandisen hjemme. Hot blir det uansett!

Munnvold Hellfire

ble laga på oppdrag fra black metal-festivalen Orgivm Satanicvm. De ville selvfølgelig ha noe hot som kunne linkes til et av bandene. Valget falt på 1349 og albumet deres Hellfire. Og siden festivalen allerede hadde rødbete-farger i designet ble smaksvalget enkelt. Festivalen er over for i år, men du kan fortsatt bestille en Bloody Mary basert på Munnvold Hellfire hos Parkteatret.

Munnvold Moskva er lagd på saltbakte og vodkaflamberte rødbeter med en hemmelig krydderblanding og ghost chili -en snikende form for ondskap som kommer etter at den søte og jordlige rødbetesmaken har lagt seg. Munnvold Moskva passer perfekt på en blings med god leverpostei, til fisk, julemat, ovnsbakt chevre og alt du pleier (og ikke pleier) å ha rødbeter til. Om du har lagd en litt for tam borshch er det bare å tilsette et par dråper Moskva. Den kan sågar puttes rett i glasset ditt med vodka og appelsinjus, og du har en drink du aldri har smakt før. ваше здоровье!

Trenger du en frisk og syrlig sennep til ostesmørbrødet, pølsa eller julematen din? Look no further!

Munnvold Yuzusennep har blant annet blitt brukt i popup-restauranter på Otternes Bygdetun og i Emil og Elvira sitt studio i Moss. Der ble den brukt til en risotto på urhavre, mens mesterkokk Thomas Moen har brukt den til både hval og hjort (se bilder).

Yuzu er ansett som verdens beste citrus-frukt, og scotch bonnet har det samme omdømmet i chili-verden. Her er de begge to sammen i en sennep du aldri har smakt maken til. Pinnekjøttet, lutefisken og ribba vil aldri bli det samme igjen.